Webshop


Suunto Búvárkomputer szerviz

Elemcserével kapcsolatos tudnivalók

 

 

Nagykijelzős Suunto komputerek elemcseréje

Ide tartozik a Gekko, Zoop, Vyper, Vytec, Cobra és a nagyon régi modellek is. Ezek elemcseréje (a szabadságolási időszak kivétel!!!) megvárható, jellemzően 15 perc alatt lebonyolításra kerül.

Az elemcserét a tulajdonos előtt végezzük a pulton, mely elemcseréről a kamerarendszer által felvétel készül.

Az elemcsere során a szíj leszedésre kerül és az elemen kívül az O gyűrű is cserére kerül. A csere után a készüléket tengervízben teszteljük beázás ellenőrzés céljából.

A fent említett komputerek kialakítása miatt az elemcsere során a komputer elektronikai részéhez nem lehet hozzáférni, így a csere során semmilyen véletlenszerű komputer hibát nem lehet előidézni!

Amennyiben a komputer mélység mérése az elemcsere után nem működik, emiatt a szervizt semmilyen felelősség nem terheli. 

A komputer elemcserénél kizárólag a Suunto által előírt és általuk forgalmazott elemet és O-gyűrűt használjuk, használhatjuk! 

3 hónap szerviz garanciát adunk az elemcserére, mely az elvégzett munkára és a munkánkkal kapcsolatos esetleges hibákra vonatkozik!

A 3 hónap garancia nem terjed ki az elemre, annak élettartamára és a komputer később bekövetkező bármilyen hibáira.

Mivel ellenőrizni nem tudjuk, hogy a komputert később nem bontották meg, ezért későbbi beázásra sem tudunk garanciát vállalni.

 

Karóra formájú és színes kijelzős komputerek elemcseréje

Az elemcsere átfutási ideje minimum 48 óra és a munkadíjak is erre vannak kalibrálva. Amennyiben a tulajdonos ennél rövidebb idő alatt szeretné az elemcserét elvégeztetni, úgy gyorsszerviz árat kell fizetni a munkára, mely plusz 2.000 Ft. 

A gyorsszerviz lehetősége kizárólag akkor él, ha az üzlet legalább két dolgozóval működik, tehát nincsen szabadságolási időszak! A gyorsszerviz során a komputer elemcseréjét soron kívül végezzük el és így az elemcsere még aznap elkészülhet. A munka minimálisan 1-2 órát tart ebben az estben is. 

Az elemcserét minden esetben előre kell fizetni a megrendelőnek.

Az elem cseréje után tapasztalt bármilyen komputer hibáért nem vállalunk felelősséget, mivel az elem cseréje nem érinti a komputer elektronikai részét! Az elemcserét minden esetben a Suunto által kiképzett szakember végzi, szakszerűen, hozzáértően.

Az elemcseréért előre kifizetett összeg akkor is aktuális, ha a komputer az elvégzett munka után nem működik, hisz mi a kért és megrendelt munkát teljes egészében elvégeztük!

Az elemcsere árak csak és kizárólag az elem cseréjére és az ezzel járó munkákra vonatkoznak. Egyéb javítások további költségeket képeznek.

A komputer átvételekor minden esetben ellenőrizzük annak vízérzékelőjét és mélység mérését, amennyiben a komputer bekapcsolható.

Ha a komputer nem bekacsolható az átvételkor, nem ellenőrizhető annak működőképessége sem, így semmilyen felelősséget nem terhel bennünket a komputer működését illetően.

A komputer elemcserénél kizárólag a Suunto által előírt és általuk forgalmazott elemet és O-gyűrűt használjuk, használhatjuk! Az elemfeszültséget minden esetben feszültség mérő mérővel ellenőrizzük a behelyezés előtt!

Minden esetben az elemcsere után vizes nyomáspróbát végzünk, mely megtalálható merülésként az elemcsere dátumán a komputer merülési naplójában, 60-62 m-es merülésként! Egy-egy vizes teszt minimum 20 percig tart, mely idő alatt a komputer végig víz és nyomás alatt van! 

3 hónap szerviz garanciát adunk az elemcserére, mely az elvégzett munkára és a munkánkkal kapcsolatos esetleges hibákra vonatkozik!

A 3 hónap garancia nem terjed ki az elemre, annak élettartamára és a komputer később bekövetkező bármilyen hibáira.

Mivel ellenőrizni nem tudjuk, hogy a komputert később nem bontották meg, ezért későbbi beázásra sem tudunk garanciát vállalni.

A vizes nyomáspróba bizonyítja a komputer vízállóságát az elemcserét követően, mely tesztről készítünk egy fényképet is, melyen látszik a komputer szériaszáma és a munkalap sorszáma is. A képet 1 évre archiváljuk!

Figyelem: Az alábbi Suunto komputerek szervizét a továbbiakban már nem tudjuk ellátni, mivel a gyár már nem biztosítja az alkatrészellátást és mi kizárólag csak ezekkel dolgozhatunk! Így mostantól sem az elemcserét, sem más javítást nem tudunk végezni a következő modelleken: SUUNTO EON, EON LUX, FAVOR, OCTOPUS II, COMPANION

 

Suunto elemcsere árak - 2018.

 

Komputer

Normál árak 48 órás átfutással

Gyorsszerviz árak 1,5 - 24 óra

 
 

Gekko / Vyper / Cobra / Zoop / Vytec

5.500 Ft

5.500 Ft

 

Mosquito / D4 / D6 / D9 / DX / Stinger / Sypder

9.900 Ft

11.900 Ft

 

Transmitter / Tank Pod

7.200 Ft

9.200 Ft

 

 

 

Suunto magyarországi szerviz központ

 


A cikkhez kapcsolódó képek

 

Ebben a témában talál még 3 cikket: Szerviz